Om Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde. Det er Danmarks officielle olympiske aktivitet for skoleelever i 0.-8. klasse. Skole OL skaber mere idræt i skolerne, styrker fælleskabet og giver storslåede idrætsoplevelser. Det skaber stolthed. Det er svedigt. Det er olympisk.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik (DAF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) sponsorerer Skole OL.

Skole OL for 0.-3. klasse

Skole OL inviterer alle indskolingsklasser til De virtuelle Skole Olympiske Lege, som afholdes over tre uger i november. I løbet af de tre uger dyster klasserne sammen som et hold i fem virkelig sjove konkurrencer. Legene afsluttes med et brag af en virtuel finalefest, som sendes live ud til alle de klasser, der har været med.

Under konkurrencerne indsamler klasserne færdighedsbadges. Den klasse på hver årgang, som har flest færdighedsbadges efter de tre uger, kåres som vinder af De virtuelle Skole Olympiske Lege. Klasserne har hver en klasseprofil i det virtuelle olympiske univers, som er bygget op omkring et Danmarkskort. Her kan klasserne uploade klassebillede, kampråb og dansevideo. Det er også her at klasserne kan følge med i hvor mange badges de har optjent.

LÆS MERE OM DE VIRTUELLE SKOLE OLYMPISKE LEGE HER.

Skole OL for 4.-8. klasse

Klasserne konkurrerer sammen som et hold til stævner arrangeret af lokale idrætsforeninger. Klasserne kan deltage i stævner i 9forskellige sportsgrene – Atletik, Bowling, Bueskydning, Dans, e-cykling, Orienteringsløb, Parasport, Roning og Triatlon. Til stævnerne dyster klasserne i sjove og anderledes discipliner, som er udviklet med fokus på Skole OL’s tre værdier FÆLLESSKAB, FÆRDIGHED og FAIRPLAY.

Vinderklasserne fra hvert stævne kvalificerer sig til Skole OL finalen, som afholdes hvert år i juni i Børnenes Hovedstad, Billund.

LÆS MERE OM KONKURRENCERNE FOR HVER SPORTSGREN HER.

Hvorfor er Skole OL så fantastisk?
Denne video siger det hele!